Liceu in Japonia - Clarisa Abalasei

Colegiul National Iasi

"Konnichiwa! Buna ziua! Numele meu este Clarisa si acum sunt in Japonia datorita programului vostru. Sunt foarte incantata ca am ales acest program. Iti ofera o experienta unica.

Voi sta in Japonia pentru un an, dar nu-mi vine sa cred ca a trecut mai bine de o luna. Fiecare zi e diferita de cea precedenta, astfel timpul trece repede. Nu am sindromul "dor de casa" pentru ca zilnic ma distrez. Am invatat sa apreciez viata si momentele frumoase.

In Japonia, in general, vremea e insorita si calduroasa. Nu ma deranjeaza umezeala. Mancarea este extraordinar de buna, fiind in acelasi timp sanatoasa si gustoasa. Descoperi in fiecare zi cate ceva nou.
La scoala merg cu bicicleta impreuna cu un vecin, Go-Kun.Suntem in anul II, dar avem clase diferite. Ma inteleg foarte bine cu el pentru ca stie engleza si mi-e mai usor sa invat cuvinte in japoneza cu el.

M-am adaptat foarte repede, fiind inconjurata de oameni primitori, pozitivi si interesanti. Familia mea este formata din: mama, tata, 2 surori, 1 frate si 2 nepoti. Fiecare membru este diferit, facand conversatiile foarte interesante.
In fiecare joi, am activitate cu coordonatorii locali din orasul meu. Din cand in cand, mergem in Nagoya, la o reunine mai mare, urmata de un timp petrecut la restaurant, vorbind in alte limbi.
Acum fac mai mult sport decat in Romania, iar asta imi intareste imunitatea. O data pe saptamana fac HULA cu mama lui Go-Kun. La scoala fac parte din clubul de inot.

Prima mea zi de scoala a fost de neuitat: faceam turul scolii cu Yamada-Sensei, cand deodata aud exclamari din toate partile. Erau colegele mele strigand "Kawaii!" (draguta), "Shiroi!" (alba), "Kirei!" (frumoasa). M-am simtit ca o vedeta, sincer sa va spun. Aveam zambetul pana la urechi si ochii sclipind de fericire. Acum, la scoala fac 4 limbi: franceza, engleza, japoneza, coreeana. Natura care ma inconjoara are un aer tropical. Ma joc in gradina casei impreuna cu nepotica de 2 anisori.

Pe scurt, viata mea este un incontinuu zambet combinat cu rasete. Va multumesc foarte mult si abia astept sa petrec alte clipe frumoase alaturi de familie si prieteni.
"

Clarisa a studiat la un liceu in Japonia, Iwakura Sogo High School in Iwakura Sogo.