Liceu in Japonia - Angela Pugna

Colegiul National Mihai Eminescu Oradea

"Viata mea aici e in continuare super palpitanta si ircat!!! Pe langa ca am in fiecare zi scoala si apoi clubul de tenis si ajung la 8 seara acasa, acum mai am si intalniri pentru concursul de engleza care va fi peste o saptamana. Trebuie sa ma apuc serios sa ma pregatesc de discursuri si de examene. Cu japoneza ma descurc din ce in ce mai bine, pe zi ce trece e tot mai bine. Asta e logic si nu are rost sa dau mai multe detalii. Formidabil e ca si cu engleza si germana e mai bine. Adica avand profi nativi la ambele, era si cazul.
Englezoaica, adica profa de engleza nu m-a crezut cand i-am zis ca limba mea oficiala nu e tot engleza !! looiii!!!
Saptamana trecuta a fost festivalul Universitatii Yokohama, unde e si sora mea gazda si prietena mea japoneza care a fost nascuta in Romania . Asa ca bineinteles m-am dus. Imi zicea Nagisa (host sis) inainte ca universitatea ei e foarte mica. Banuiesc ca stiti ce urmeaza. Universitatea ei foarte mica, se intinde pe nush cati zeci de kilometrii si are numa vreo 20 de cladiri :))) si mai e si veche de nush cate sute de ani. Festivalul in sine a fost de asemenea extraordinar. Nagisa a participat la ceva dans hip hop si chestii de genu. Ma gandeam ca o sa ma plictisesc de mor avand in vedere ca acest gen nu se incadreaza in gusturile mele. Dar spre marea mea surprindere, cand i-am vaut cat de fain au dansat si cat de buni erau toti, chiar mi-a placut la nebunie. Apoi si restul activitatilor au fost extraordinare dar nu am acum timp sa le descriu pe toate. Pe zi ce trece ma indragostesc tot mai tare de Japonia, dar asta nu inseamna ca nu mi-e dor de acasa.

Fain ca aveti greva desi eu cred ca nu stiu ce as face sa nu fie aici scoala..., aici nu exista greva sau proteste, numa chinezii mai protesteaza o data la 10 ani ca nush ce japonez a facut nush ce, da nu e nimic serios. De exemplu, acum au protestat ca prim ministrul japonez s-a dus sa se roage intr-un templu chinezesc..., nimicuri si au si uitat a doua zi de eveniment, dar sa faca greva la scoala..., ar fi ceva imposibil.
"

Angi Pugna in Japonia, cu profesoara de Japoneza si cu un alt exchange student din Germania

Angi Pugna in Japonia, cu profesoara de Japoneza si cu un alt exchange student din Germania

Angi a studiat la un liceu in Japonia, Kanagawa Prefetural Sogo High School in Yokohama.