Liceu in Finlanda - Doru Irimescu

Colegiul National Iasi

"In primul rand, trebuie sa va spun ca diferentele fata de Romania le-am observat din prima zi in care am venit aici, in Finlanda. Orasul este plin de vegetatie, cred ca au mai multi copaci decat locuitori, peste tot este curat, scaldatul nu este interzis ca la noi dar totusi lacurile sunt impecabile.
Frumos este faptul ca orasul isi pastreaza istoria nepatata, toate monumentele si cladirile ce tin de trecutul sau fiind ingrijite.

Oamenii sunt intr-adevar reci, dar clipele bune oferite de ei sunt de o intensitate maxima :). Imi place ca aici fiecare isi cunoaste "lungul nasului", nu exista exagerari, arogante etc...

Scoala este ... prea tare!!! Nu se compara in niciun caz cu cea din Romania, nici la aspect, nici la metoda, nici la echipament...Romania e praf. Aici elevul este cel care isi face orarul, nu este obligat sa aleaga nimic (doar sa implineasca numarul de ore). Profesorii sunt mai degraba ca niste prieteni, care te ajuta asa cum pot ei sa intelegi mai bine, prin metode interactive si nonconformiste. Cel mai mult imi place faptul ca sunt dezinhibati.

Cat despre familia gazda, este super nemaipomenita :). Imi pare rau inca de acum ca o voi parasi, chiar pot spune ca m-am atasat intr-un fel de ea.
"

Doru a studiat la un liceu in Finlanda, Mantan Iukio High School.