Liceu in Elvetia - Sabin Nicolae

Colegiul National Dr Ioan Mesota Brasov

"Ideea de a ma inscrie in acest program mi-a venit cand am fost o saptamana in Elvetia. Mi-a placut atat de mult incat i-am spus mamei mele ca vreau sa fac un an scolar acolo. Cea mai buna solutie pe care mama mea a gasit-o a fost acest program.

Chiar inainte de plecare imi imaginam cum ar fi viata intr-un schimb de experienta, iar la un moment dat am ajuns sa imi fie frica de faptul ca nu o sa ma adaptez. M-am inselat amarnic. Din prima seara mi-am facut prieteni si datorita lor nu sunt niciodata singur. Elvetia se aseamana cu Romania din foarte multe puncte de vedere. De la oameni pana la peisaje. Ma inteleg de minune cu familia gazda. Sunt foarte multumit. 

Prima zi de scoala nu a fost cine stie ce. Cunosteam doar o persoana si de aceea am stat cu ea toata ziua. A doua zi in schimb, colegii si-au facut curaj si au inceput sa imi puna tot felul de intrebari. Greutati am intampinat la mai toate materiile, din cauza limbii germane, dar incep sa inteleg din ce in ce mai bine pe zi ce trece.

Pot spune ca de la inceputul programului am trait foarte multe intamplari memorabile. Spre exemplu, am practicat wakeboarding cu un vecin insa mersul la scoala in fiecare zi mi se pare cel mai interesant.
"

Sabin a studiat la un liceu in Elvetia, Gymnasium Koniz-Lebermatten din Koniz.