Liceu in Austria - Marina Ghegeliu

Colegiul National Mircea cel Batran Constanta

"Beneficiez de sansa de a fi exchange student in Austria. E o experienta inedita. Pana acum am facut cunostinta cu oameni si locuri pe care doar in carti sau la televizor le intalnisem. Este lume care ma intreaba cum am ajuns sa fiu exchange student si atunci eu povestesc despre IEC si despre examenele pe care le-am avut. Asta am facut si cand am ajuns la familia din care fac acum parte, familia mea gazda. Sunt niste persoane minunate, intelegatoare, rabdatoare si dornice sa afle cat mai multe despre cultura din tara mea. Purtam deseori discutii din lumea politica, a satului traditional romanesc si chiar din lumea religioasa. La scoala mi-am facut prieteni atat printre colegi cat si printre profesori. Sunt bucuroasa cand reusesc sa iau o nota mare, atata doar ca notele nu se compara inca cu cele din Romania. La limba germana mai am putin de lucrat, insa in rest totul este bine.

***
Stiu ca nu am mai scris de foarte multa vreme si imi pare rau pentru asta. Cred ca numarul celor care au avut parte de asemenea experiente placute cu voi a crescut considerabil pe parcursul anilor si astfel de mailuri nu sunt ceva extraordinar, dar sper ca va poate trimite gandurile mele cele mai sincere.
Vremea de afara (ninsoare, liniste, patura de alb) ma duce cu gandul la trecut si la cat de bine m-am simtit in Austria. Pe aceasta cale doresc sa va multumesc ca m-ati sustinut si m-ati ajutat cand am avut nevoie. De asemenea doresc sa va urez dvs si intregii echipe sa aveti sarbatori fericite alaturi de cei dragi si toate cele bune pentru anul care vine."

Marina Ghegeliu din Constanta si Razvan Horga din Oradea, impreuna cu familiile gazda si coordonatorii programului

Marina Ghegeliu din Constanta si Razvan Horga din Oradea, impreuna cu familiile gazda si coordonatorii programului

Marina a studiat la un liceu in Austria, BORG High School in Mistelbach.