Liceu in America - Vlad Zgripcea

Colegiul National Mircea cel Batran Ramnicu Valcea

"Sunt convins ca un an de studiu la un liceu in USA este o experienta unica, ce nu trebuie ratata! Initial, nu prea stiam eu ce o sa se intample cu adevarat, insa cand am ajuns acolo, mi-am dat seama ca am de castigat ceva foarte important: sa cunosc o cultura noua, sa vad o tara noua, sa cunosc oameni extraordinari, ceea ce valoreaza foarte mult.

A fost greu la inceput sa ma acomodez cu un alt fus orar, un loc nou, cu o limba pe care, desi o stiam, era totusi ciudat sa o aud 24 de ore din 24, cu o mancare total diferita de cea de acasa.

Totul este foarte mare: strazi, case, blocuri, masini. Dar, doar inceputul a fost greu. Acum parca stau de o viata aici. Am fost primit foarte bine la liceul Ovid-Else atat de colegi cat si de profesori, m-am acomodat cu ajutorul lor foarte repede, imi place enorm sistemul de invatamant, cu toate ca inca nu-l inteleg foarte bine. Fac foarte mult sport si chiar am fost primit in echipa de Football a liceului.

Cu familia gazda unde stau ma inteleg minunat, ma ajuta sa inteleg modul de viata american, am stabilit deja ce excursii vom face si ce vom vizita. Am chiar si un “frate” din Germania cu care imi impart responsabilitatile. Ma bucur nespus ca am ocazia sa studiez un an in Statele Unite si va multumesc pentru increderea acordata; le multumesc si parintilor pentru ca ma sprijina in tot ceea ce fac."

Vlad a studiat la un liceu in Statele Unite, la Ovid-Elsie High School in Elsie, Michigan.