Liceu in America - Vlad Vasile Barin

Colegiul National Petru Rares Piatra Neamt

"E greu sa incep cu ceva anume ... drumul a fost obositor dar interesant, fiind prima data cand calatoresc cu avionul. La aeroport m-au asteptat Irina si Katherine. Am ajuns repede acasa, ca aeroportul nu e departe. Din prima seara, nu stiu de ce m-am simtit aici ca acasa, sau nu chiar ca acasa, dar cel putin nu m-am simtit strain de locul asta. Irina e o femeie extraordinara si acum imi dau seama cat norocos am fost ca am ajuns aici. Cateodata stau cu ea si radem de americani sau mai povestim de cum e la noi, in Romania. John e un copil bun, doar ca se joaca cam prea mult pe xbox si, ca orice copil la 10 ani, are mult prea multe mofturi. Si putine sunt cele care nu i se indeplinesc.
La scoala e bine, mai greu e cu trezitul la 05.30 ca la 06.00 e autobuzul. In unele zile ma duce Kit cu masina si atunci ma pot trezi la 06:30 ... dar m-am obisnuit.

Cu notele pot spune ca o duc bine iar la scoala am inceput sa cunosc cat de cat ceva lume. Am venit aici sa-mi urmez visul de a juca basket in America si incep sa il traiesc. La sfarsitul lunii se aleg echipele, dar antrenamentele au inceput deja. Sunt sanse sa ajung in Varsity Team, dar in Junior Varsity sigur ajung si ajung ca titular...deci e bine, nu?"

Vlad, in North Carolina

Vlad a studiat la un liceu in Statele Unite, Panther Creek High School in Cary, North Carolina.