Liceu in America - Veronica Gheorghe

Colegiul National Nicolae Balcescu Braila

"Nu a fost o decizie prea grea sa ma inscriu. Nu am fost multumita niciodata de sistemul de invatamant romanesc, asa ca imediat ce am aflat de acest program, era deja pe buzele mele. Cred ca mereu mi-am imaginat America ca tara viselor implinite, cu oameni mai liberi si mai deschisi la minte, cu un sistem de invatamant destul de bun, si cu totul mult mai mare, dupa cum se spune. Si chiar asa si este. Cel putin pana acum, pot spune ca am intalnit numai oameni deosebiti, care iti lasa un zambet pe buze. Inclusiv profesorii! 

Nu am nimic de reprosat familiei gazde. Shelley si Tyler au 7 copii, dar numai Truli, fetita lor de 15 ani, locuieste cu ei. Sunt niste oameni foarte intelegatori si iubitori. Ma inteleg chiar foarte bine cu ei pentru ca seamana mult cu familia mea din Romania. La scoala suntem 11 studenti internationali. In prima zi ne-au fost organizat un tur al scolii si am vizionat un filmulet despre scoala. In plus, am avut diferite alte activitati. In general colegii sunt foarte entuziasmati sa cunoasca studenti internationali, pun foarte multe intrebari si sunt incantati sa vorbeasca cu noi.

Cel mai mult cred ca imi plac activitatile sportive. Sunt echipe pentru fiecare sport si poti practica tot ce iti doresti. Ce mi se pare foarte frumos este ca sunt, de fapt, cu totii o mare echipa. In caz ca e vreo competitie, vreun meci, sau orice activitate de acest fel, toti elevii se aduna sa sustina si sa faca galerie. E foarte incitant.

Singura disciplina la care am avut o mica greutate a fost matematica, pentru ca aici ei folosesc calculatoare profesionale pentru grafice sau functii, iar in Romania nu este permis acest lucru. A trebuit sa invat sa folosesc unul si sa ma acomodez cu metodele noi de rezolvare, dar nu a fost foarte greu. Profesoara a fost intelegatoare si m-a ajutat mult. Cu limba engleza nu am avut probleme absolut deloc.

Cea mai memorabila intamplare de pana acum a fost cand am incercat pentru prima oara rafting pe Rogue River. A fost o experienta splendida, mai ales pentru ca pe la jumatatea traseului ne-am oprit la o stanca imensa de pe care se putea sari in rau fara riscuri.
"

Veronica a studiat la un liceu in Statele Unite, Grants Pass High School in Grants Pass, Oregon.