Liceu in America - Stefan Dumitru

Grupul Scolar Industrial Dragomir Hurmuzescu Medgidia, Constanta

"De cand m-am nascut, visul meu a fost sa merg in Statele Unite ale Americii. Abia asteptam sa plec, sa fac parte dintr-o familie americana si sa traiesc visul american. Asteptarile mele au corespuns exact cu ceea ce imi imaginam, famillia, prietenii, colegii la scoala, toti s-au aratat incredibil de prietenosi si ajutatori. Am fost uimit de felul in care persoanele interactioneaza intre ele aici, toti sunt prieteni si chiar daca nu te cunosc, tot iti dau buna ziua, sau cel putin te saluta. Sunt foarte uniti, cu totii.

Nu sunt singurul student international la scoala asta, si de aceea colegii au fost foarte prietenosi si amabili, mi-au explicat daca nu intelegeam ceva, si mi-au zambit mereu. La scoala cel mai mult imi place sportul in sine - am decis sa particip in programul de fotbal american si imi place la nebunie. In ceea ce priveste studiul, nu am intampinat greutati la nici o disciplina, este foarte usor sa studiez si sa ascult profesorii la scoala.

Ma ajuta experienta asta, in cea mai mare parte mi-am schimbat parerea despre lume. As dori sa termin liceul si sa merg la colegiu aici in America, simt ca aici am nenumarate posibilitati de reusita in viata.
"

Stefan a studiat la un liceu in Statele Unite, Southwestern High School in Piasa, Illinois.