Liceu in America - Robert Kovacs

Colegiul Nicolae Titulescu Baia Mare, Maramures

"Sunt asa de ocupat ca in timpul saptamanii abia am vreme sa imi verific mailurile. Scoala o am pana la ora 2:35 si dupa aceea ma duc la antrenament pana pe la vreo 5. M-am apucat de atletism (track). Dupa ce vin de la antrenament trebuie sa invat, daca nu adorm.

Mi se pare foarte interesanta viata aceasta de student strain la schimb, cum ar veni in traducere libera (chiar, voi cum traducetzi foreign exchange student?).

Aici in orashul meu toate grupurile de prietenii sunt formate de cand a inceput scoala. Sa te inrolezi in ele nu este greu, dar mai greu ii sa le alegi sau sa te aleaga ele pe tine. Aici, ca sa fii student din alta parte, neaparat inseamna ca eshti geniu sau cam asa ceva. Si ceea ce am descoperit este ca orashele mici si medii devin plicticoase de la o vreme.

Eu zic ca intr-un fel am nimerit intr-o zona buna. Regiunea asta in care sunt eu (Hamilton county) este printre primele 10 Cele Mai Bogate Regiuni din State. Cu familia ma inteleg foarte bine, am devenit foarte buni prieteni, avem o relatzie stransa. Ce sa mai spun? America este faina, dar sincer sa fiu, acuma ca am trait aici, ar fi printre ultimele locuri in care ash veni sa traiesc. Oricum, nicaieri nu-i ca si acasa.

Cand am inceput sa scriu mailul asta, am inceput sa-l scriu in engleza, deci experientza asta chiar ma afecteaza. La scoala este bine, lucrurile merg perfect. Am doar nishte probleme cu US History (sunt probleme minore pt ca urasc istoria ca materie - dar se rezolva). Sigurul lucru care nu-mi place este ca orashele de marime medie, ca acesta, nu au transport in comun, deci nu pot sa ma prea deplasez."

Robert a studiat la un liceu in Statele Unite, Noblesville High School in Noblesville, Indiana.