Liceu in America - Mihai Cristian Ardelean

Liceul Mihai Eminescu Satu Mare

"Totul a inceput acum aproximativ opt luni. Era o zi de sambata. M-am trezit dimineata devreme si am inceput sa caut in arhiva de ziare a tatalui meu. Aveam sa realizez cateva ore mai tarziu ca acea zi imi va schimba viata.

De cand am fost mic copil, mi-am dorit sa vizitez Statele Unite ca sa "gust" adevaratea libertate. Din totdeauna am visat sa fiu alaturi de "Statuia Libertatii", dar stiam ca acest lucru nu se va realiza foarte curand in viata mea. Credeam ca cer prea mult.

Dar aceea zi mi-a schimbat viata. "Elevii romani pot invata un an intr-un liceu public din Statele Unite". Din acel moment aveam sa realizez ca acel neinsemnat articol pentru multi, dar foarte important pentru mine avea sa-mi schimbe viata, sa ma ajute sa-mi implinesc un vis pe care nu cu mult timp inainte il consideram imposibil de realizat.

Si iata, acum, cu ajutorul echipei IEC sunt in Statele Unite. Aici in Statele Unite cred ca am realizat ca este exact cum am visat. Persoanele din jur sunt foarte prietenoase si foarte deschise.

Primul meu contact cu Statele a fost familia mea (host family). Shelley (actualmente divortata) este o profesoara foarte sociabila si cu un adevarat simt al umorului. Chris (my host brother) are 15 ani si este un adevart prieten pentru mine. Momentan este un excelent pianist si face balet la Academia Americana de Balet. Sotul Rich, desi este divortat de Shelley, ne viziteza foarte des si momentan este Judecator intr-un oras din apropiere Probabil cele mai placute momente le petrec impreuna cu familia vizitand noi locuri din Statele Unite (Statue of Liberty, Empire State Building ,China Town, Little Italy, etc.).

Acum sunt de sase luni in Statele Unite si pot sa spun ca am avut parte de o experienta de care imi voi aminti pentru restul vietii mele si pentru aceasta vreau sa-I multumesc lui Dumenezeu, familiei mele din Romania (tatal meu, mama mea, sora mea Anca), pentru suportul oferit la nevoie, familiei din Statele Unite (Shelley si Rich Chris) si nu in ultimul rand echipei IEC care mi-a deschis calea catre un nou viitor si o noua experienta."

Cristian a studiat la un liceu in Statele Unite, Walkill High School in Walkill, New York.