IEC HIGHSCHOOLS I LICEU IN STRAINATATE

Criterii de eligibilitate in Argentina

  • Elevii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 15 ani si 18 ani in momentul inceperii programului.
  • Elevii trebuie sa aiba cunostinte medii de limba engleza sau de limba spaniola. Coordonatorii programului vor administra un test de limba engleza sau un test de limba spaniola, pentru a determina nivelul cunostintelor elevilor. In cazul in care nivelul cunostintelor de limba engleza sau de limba spaniola nu este suficient, acestia pot participa, contra cost, la cursuri de limba engleza sau spaniola organizate in Argentina sau Spania.
  • Elevii trebuie sa fi avut rezultate bune la invatatura in ultimii 3 ani de studii. Ei trebuie sa prezinte foaia matricola pentru anul curent si pentru cei 2 ani precedenti. Elevii trebuie sa fi obtinut in anul curent si in cei 2 ani precedenti media generala minim 7,50.
  • Elevii trebuie sa demonstreze calitati personale necesare parcurgerii unui perioade determinate de timp departe de casa. Aceste calitati includ maturitate, flexibilitate, deschidere, onestitate, integritate si responsabilitate. Evaluarea calitatilor personale se va realiza in cadrul unui interviu personal, prin discutii cu parintii si prin evaluarea referintelor de la profesori.
  • Elevii trebuie sa se simta comfortabil cu decizia de a participa la acest program. Aceasta nu trebuie sa fie decizia parintilor sau a profesorilor ci o decizie luata de elev, cu sprijinul total al parintilor si profesorilor si cu intelegerea provocarilor pe care le aduce aceasta experienta.