Dintre parerile elevilor si parintilor

E o lume noua si foarte interesanta. La scoala e foarte bine, mi-am ales niste obiecte foarte bune, adica preferatele mele, printre care este si Drama. Scoala nu e tare departe de casa, profesorii sunt foarte placuti si multi imi spun ca vorbesc foarte bine engleza. Desigur sunt fericita cind au...
Dina Cojocari, Cricova, Moldova
Viata mea aici e in continuare super palpitanta si incerc sa traiesc fiecare clipa din plin, sa invat cate ceva din toate si sa deschid ochii bine sa le vad pe toate. Desi o sa ziceti ca e imposibil, programul meu a devenit si mai incarcat!!! Pe langa ca am in fiecare zi scoala si apoi clubul de ...
Angi Pugna, Oradea

Intrebari frecvente

Despre program

topAs putea lucra in timpul programului?

Viza acordata si asigurarile incheiate iti permit doar sa studiezi in tara de destinatie, nu sa si lucrezi. Ai voie sa faci mici servicii, precum baby-sitting, gradinarit sau alte mici joburi, insa nu poti fi angajat oficial in timpul programului.

topAs putea ramane in tara de destinatie dupa incheierea programului?

Programul se incheie oficial la o saptamana dupa ultima zi de scoala. Dupa incheierea acestei perioade, esti obligat sa parasesti tara in termen de 30 de zile. Daca parasesti familia gazda mai devreme, perioada celor 30 de zile incepe din acel moment. Daca doresti sa ramai in tara de destinatie pentru o perioada mai lunga, trebuie sa te intorci in tara si apoi sa te intorci (daca tara de destinatie este din Uniunea Europeana) sau sa aplici pentru o noua viza (in cazul Statelor Unite sau a altor tari in care este nevoie de viza).

Despre destinatii

topIn ce tara au mers cei mai multi elevi?

Tara care accepta cei mai multi elevi din Romania este Statele Unite. Numarul elevilor care sunt acceptati in fiecare an este tot mai mic, de accea, va recomandam sa aplicati din timp, in special la programele de an scolar.

Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana (1 ianuarie 2007), tot mai multi elevi aleg sa studeze un an scolar in tari europene, in special in Marea Britanie.

topCare sunt disciplinele pe care le voi studia in strainatate?

Sistemele de invatamant din strainatate sunt extrem de variate. De exemplu, in Statele Unite vei studia Istoria Statelor Unite, Limba Engleza si un sport la alegere, obiecte care sunt obligatorii. Celelate obiecte pot fi alese de fiecare elev in functie de preferintele personale (Matematica, Fizica, Chimie, Spaniola, Germana, Journalism, Biologie, US Government, Economie Politica, Geografie, Psihologie).

De asemenea, elevul va trebui sa aleaga un numar de discipline facultative sau activitati voluntare (ca de exemplu: lectii de actorie, hipism, reportaje pentru revista scolii, formatii de muzica, diferite cluburi, lucru la biblioteca scolii, etc.). In alte tari, numarul de obiecte care se studiaza poate fi mai mare (Japonia, Germania) sau mai mic (Marea Britanie).

topIn ce consta testul de limba engleza si interviul?

Testul de limba engleza se da pentru orice destinatie de studiu deoarece engleza este limba prin intermediul careia vei invata limba tarii de destinatie. Testul este grila si are dificultate medie. Prin acest test se urmareste verificarea cunostintelor de gramatica (sectiunea Grammar) si de intelegere a unui text oral (sectiunea Listening Comprehension). Testul dureaza o ora si jumatate. Scopul interviului este de a evalua maturitatea, flexibilitatea, deschiderea, onestitatea, integritatea si responsabilitatea elevului si a ne aigura ca decizia de participare in program este o decizie personala si nu decizia parintilor sau a profesorilor.

Dintre destinatii

Finlanda

"Ma asteptam ca lucrurile sa fie mult mai diferite aici in Finlanda decat in Romania, dar cred ca daca m-am adaptat asa de repede la schimbari, probabil nu sunt atat de mari. E o tara care merita vazuta ca turist, dar cred ca traiesti mai din plin experienta ca elev. Finlandezii sunt, intr-adevar reci, in sensul ca pastreaza o oarecare distanta, dar pe de alta parte, odata ce ii cunosti, sunt chiar mai prietenosi decat romanii. Editorul ziarului local insista sa imi ia un interviu, iar toti...

Descrierea scolii